dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

03 November 2009

Bala mendatang

Salam semua pembaca. Ermmm teman terpaksa membaca paper 2 3 hari ni. Mujur bukan teman yang beli.

Bukan nak mengutuk atau mengeji. Nak menghina atau memperli. Tapi seolah-olah macam dah kene bala pulak.

Teman duk baca paper Sinar 2 3 hari ni, duk tengok ade 2 3 ahli keluarga Polis mati akibat bermacam keadaan. Cuma teman risau, deme ni dapat cash payment dari Yang Berkuasa. Tu la,buat lagi penganiayaan. Teman bukan nak blah blah blah... pasai kome belasah orang PR dan pemimpin PR. Tapi macam bala yang mendatang. Yang tu deme kabo 'what you give, god pay CASH on the dot'.

1 comment:

det said...

Kepada penyokong Hasan Ali di Selangor, kamu semua tak perlulah meletakan harapan yang tinggi menggunung yang Hasan Ali akan di maafkan oleh Jawatankuasa Disiplin PAS Pusat, keputusan untuk memecat Hasan Ali telah pun dibuat tetapi secara rasminya akan diberitahu kepada rakyat selepas sahaja Jawatankuasa itu bersidang, kompom Hasan Ali akan di singkirkan itu maklumat dari bilik kebal PAS Pusat, tak tau la pulak kalau Tuan Ibrahim terbaca tulisan det ni dia akan ubah keputusan nanti.

http://darulehsantoday.blogspot.com/2009/11/gugur-talak-3-sekiranya-lompat-parti.html

Post a Comment