dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

28 December 2009

Nasib baik kat India

India seizes ketamine bound for Malaysia

2009/12/26

CHENNAI: Indian authorities intercepted a Malaysia-bound consignment of 440kg of ketamine at the Tuticorin Port in southern India.
They have detained three suspects in connection with the trafficking.

On Friday, acting on a tip-off, the Directorate of Revenue Intelligence (DRI) at the seaport here seized the drugs, estimated at RM32 million on the international market.

They were packed and declared as foodstuffs.

"The consignment was covered under two shipping bills consigned to Malaysia and declared to contain iodised salt, fried chickpeas, rice flakes and other miscellaneous items," the DRI said in a statement.

The suspects were alleged to have falsely declared two shipping bills of iodised salt, weighing about 13 tonnes.

The DRI investigators discovered that 22 of the 510 bags, packed as iodised salt, contained ketamine hydrochloride.

Each bag weighed about 20kg.

The three middle-aged suspects, all from here, are being held under remand and an export agency in the city is also under the DRI scanner.

This was the second major seizure within a month.

Last November, DRI sleuths captured 197kg of ketamine, also bound for Malaysia, at the Chennai port.

The contraband, camouflaged as red onions, was estimated at RM14.5 million.

Ketamine, which is commonly used in India as a veterinary anaesthetic, is widely used as a party drug. -- Bernama


Teman terpikior ler pulak... Castello kat Malaysia nih memang wujud la rupernyer... Ingat karektor dalam TV aje... Bayangkan kalau menalah tu sampai ke Malaysia... Berapa ramai tokan jadi kaya...??? Berapa ramai rakyat Malaysia yang bakal tertonggeng telan ketamine tu... Agak-agak masalah keruntuhan akhlak di Malaysia macam maner ler rupernye nanti... Dan yang paling utama kadar jenayah kat Malaysia nih nanti akan naik ke turun lak nanti...

p/s... kalau sampai pun ok jugak... ader la keroje Abg-abg Polis tu... Idak ler deme asyik nak nyakat Orang Pakatan Rakyat nanti... hehehehe

26 December 2009

Kantoi


Kantoi apa...??? Hangpa cari sendiri...

Bila hati katak tersentuh

Kome pikiorkan tajuknyer

Siasat jangan tak siasat

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1Malaysia...

ish... dah ruper stesyen telebisyen ler pulak... hehehehe

Hari ini, sejarah akan berulang kembali... jeng jeng jeng... kalau semalam mereka dapat report, maka hari ini mereka dah bukak kertas siasatan... sebab apa... sebab kes nih Akta Hasutan. Akta yang dicipta untuk memelihara hal kerajaan daripada dipersoalkan. Termasuk la ISA, OSA dan OSHA...

eh yang last tu bukan...


Teman amat hairan benar dengan En. En. ini... Aper ke hei teruk bebenar, statement tu diambil serius. Aper ker hei, statement tu dianggap ancaman. Aper ker hei, sebab statement tu kome beriya benor nak siasat. Banyak lagi mende yang kome patut siasat... Dah siasat pun sampai kesudah takder penghujung nyer...


ini bukan ayat teman... ini ayat big bro yang selalu wat story pasai deme... YES memang ada kredit diberikan. Tetapi kes jenayah lagi banyak bersepah, kes Akta Hasutan nih kome segerakan... Isk dan ruper g*****g jer...

Teman nak tanyer sapa yang menyinggah kat sini... berapa peratus kome rasa kome selamat duduk kat Malaysia nih... berapa peratus kome rasa deme nih buat keroje... dan berapa peratus kome rasa deme nih adil dan saksama masa keroje... komen-komen tengok kalau berani...

25 December 2009

GST? Natang aper tu???

Kome tengok interview kat sini...

Teman tak tahu camne nak copy videot tu kat sini...

Sebab mulut, pulut pun habis

Sebab pulut, santan binasa,
Sebab mulut, pulut pun habis.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1Malaysia...

Pertamanya teman mengucapkan Selamat Hari Natal kepada kawan-kawan blogger dan juga rakyat yang menganut agama Kristian. Moga-moga kome berbahagia pada hari besor kome ini. Kalau ader hadiah lebih jangan luper pos kat teman.

Semalam dan hari ini teman idak kemana sebab Big Boss takder program. Jadinyer teman mengambil kesempatan untuk main game dalam facebook yang dulunyer menyebabkan ader orang tak puas hati dengan teman. Maner taknyer, siap ader akar tunjang tumbuh beb... Bukan aper yang jadi main game tu, teman tengah edit dan render tazkirah Big Boss. Sambil tunggu render tu abis (mau dekat 4 5 6 jam tu selesai) teman pun main la game... By the way... ader sesiapa lagi yang main game kat facebook tu join-join la teman nih... Anto hadiah bebanyak... heehehehe

Lupakan bab itu... sambil-sambil teman jalan main game dan baca blog kawan-kawan, terbaca ulasan yang gila babas kat beberapa blog apabila satu orang yang sapa dalam Malaysia tak tahu deme nih kuda tunggangan UMNO, sound satu orang yang pernah masuk ISA sebab cakap lebih pasai satu orang MELAYU yang kene rogol dek satu orang UMNO. Kome boleh baca kat sini...

Cuma sebab deme nih kuda tunggangan, so deme boleh sound sesuka hati deme jer... Biasa la tu... Tetapi setahu teman dari mula sejak En. Mendiang TBH tu dijumpai mati, sampai ke sekarang tanyer la saper pun yang selain daripada penyokong UBN, akan cakap mendiang tu kene bunuh... bahkan kalau ditunjuk kepada kanak-kanak sekolah tadika yang mempunyai IQ lebih daripada 100 pun akan berkata perkara yang sama... TBH kene bunuh... TBH kene bunuh... TBH kene bunuh...

Hakikat sebenarnya, teman beranggapan ini adalah statement permulaan sahaja daripada kuda-kuda itu. Bila dah sound, kalau masih cakap lagi mau kene masuk ISA balik LGE tu... teman tak berapa tahu script yang deme guna masa pertama kali sumbat LGE dalam ISA dulu, tetapi bunga-bunganya macam nak berulang kembali.

Ok. Nampak sangat teman nih bias. Takpe... Teman tak nafikan yang penyataan dalam paper UTUSAN tu salah. Sikit pun tak salah. Memang kalau ikut undang-undang tak boleh nak bicarakan butiran kes semasa ia masih dalam siasatan. Cuma yang teman conpius nih, LGE nih lawyer keluarga TBH ker yang menyebabkan dia tak boleh bercakap langsung pasai TBH. Sebab ia masih dalam inkues. Teman rasa ramai bebenor orang dalam 1Malaysia nih akan disabitkan dengan Akta Hasutan nih kalau tak langsung cakap pasai TBH. Habis orang kat Anje tu kene rembat dengan deme sebab sembang pasai TBH.

Letih letih....

Ok. Ader satu perkara tiba-tiba mengganggu fikiran teman... AKTA HASUTAN... Teman berperasaan yang akta ini semacam... akta yang kuno... Akta ini seolah menyatakan bahawa rakyat Malaysia nih senang benor mempercayai hasutan dan akan bertindak berdasarkan hasutan tersebut... Setahu teman sejak teman nih berakai sampai la ke saat teman nulih artikel ini, tak pernah pulak teman dengor ader rusuhan berlaku. Tunjuk perasaan ada. Demostrasi ada. Rusuhan takde. Tak tahu lak teman kalau ada. Kalau rusuhan ini setahu teman, akan berlaku keganasan. Ada berlaku kerosakan harta benda oleh perusuh. Kalau masa 1 Ogos masa himpunan Anti-ISA tu, yang menyebabkan rete mende rosak adalah pihak FRU sendiri. Nembak water canon tu sesuka hati. Teman ada disitu dan teman saksikan sendiri. Kalau dibiorkan deme tu berarak sampai ke Dataran Merdeka, tak mende pun yang akan rosak. Peniaga siap boleh buat duit lagi time tu.

So berdasarkan apa yang teman faham tentang keadaan di Malaysia sekarang ini, Akta Hasutan adalah satu akta yang tidak lagi relevan. Kalau apa yang LGE cakap tak betui, cakap la tak betui. Kenapa nak gunakan undang-undang untuk senyapkan Ahli Pakatan Rakyat. Sedangkan ramai lagi ahli UMNO, penyokong UMNO yang sering kali dan sentiasa melanggar Akta Hasutan. Jangan tanya pasai bukti, kalau tak sanggup nak ambil tindakan.

Kalau nak diikutkan UMNO tu sendiri patut di Akta Hasutan kan kerana ia parti yang rasis. Pernyataan setiap kali persidangan adalah rasis. Setiap kali julang KERIS tu adalah rasis. So itu dah termasuk dalam pernyataan yang melanggar Akta Hasutan. So macam mane sekarang???

20 December 2009

Hilang...!!!

dilaporkan disini


Dengan kerjasama...


Bantuan luar...


idea asal...

p/s... camne boleh hilang dah tahu... tapi dia tak kater dah jumpa...

p/s... dah tahu camne hilang tapi, kenapa boleh jadi camtu pun deme tak tahu sebenornye...

Bukan posting aku


p/s no komen... lu orang PiKiR la sendiri...

16 December 2009

Senarai MP - Yang Ponteng

PAS

P008 Pokok Sena - PAS - Mahfuz Omar
P016 Baling - PAS - Taib Azamudden Md Taib
P057 Parit Buntar - PAS - Mujahid Yusof Rawa
P101 Hulu Langat - PAS - Che Rosli Che Mat

PKR

P052 Bayan Baru - PKR - Zahrain Mohamed Hashim
P058 Bagan Serai - PKR - Mohsin Fadzli Samsuri
P094 Hulu Selangor -PKR - Zainal Abidin Ahmad
P098 Gombak - PKR - Mohamed Azmin Ali
P109 Kapar - PKR - Manikavasagam Sundaram
P121 Pantai Dalam - PKR - Nurul Izzah Anwar
P124 Bandar Tun Razak - PKR - Abd Khalid Ibrahim

DAP

P043 Bagan - DAP - Lim Guan Eng
P046 Batu Kawan - DAP - P. Ramasamy
P049 Tanjong - DAP - Chow Kon Yeow
P050 Jelutong - DAP - Ooi Chuan Aun
P051 Bukit Gelugor - DAP - Karpal Singh
P103 Puchong - DAP - Gobind Singh Deo *
P122 Seputeh - DAP - Teresa Kok Suh Sim

p/s... tak mau komen lebih-lebih... sebab dalam ketakutan... ader orang nak bogelkan aku... takut nyer.....

Takde tajuk

http://www.malaysiakini.com/news/119891

14 December 2009

Selamat Datang Wahai Jarum Peniti

Ini komen makhluk bertuah dalam blog Albanjari...

Ini pula komen balas versi penuh... Susah kalau komen ader moderate nih...

Kehadapan En Jarum Peniti..

Lu sapa beb...??? Yes aku bukan ahli Pas... so what... ko pernah dengar istilah Aktivis Politik tak???

Hallo, lu rasa nak tunggu sampai Pakatan Rakyat dah register baru nak buat Konvensyen Bloggers Pakatan Rakyat ker??? Abis, yang depe duk buat Konvensyen Pakatan Rakyat tu pasai apa??? dah register ker Pakatan Rakyat nih sampai nak wat konvensyen???

Lu tanyer gua saper??? Lu saper lak... dah la guna Open ID pastu sibuk pasai gua nak main game... Oit Ci**i, aku nak main game ker aper ker, lu aper susah. Gua bukan nye jolok bontot lu sampai lu tak boleh duk diam...

Kalau lu teror sangat tonjolkan lah diri lu saper...

Ader sesiapa kat sini belum kenai sapa aku ker??? Gambar aku pun bersepah kat internet tu... Mat saman Kati pun publish muka aku... abis lu tak puas hati pasai...

Aku tambah perisa...??? Oit mamat... gua mintak wak tone down masa belasah M3M... Bukan gua maki lu pun... lu sibuk pasai...

Lu nak pertikai sumbangan gua... lu lak aper sumbangan lu... Lu ingat gua suka-suka jer ikut Bontot Nizar tu... kalau gua tak buat, lu nak buat ker??? Lu tak berani nak buat jangan cakap la beb...

Lu nak sakit hati gua follow dia pasai aper, ader gua mintak orang tengok perjuangan gua... aku mintak perjuangan aku ini diredhoi oleh Allah bukan daripada manusia... Gua tak heran la lu pasai orang cemburu dengan gua dan gua rela orang panggei gua camtu... yang gua tahu apa yang buat nih demi Islam dan kebaikannya...

XXXXXXX... lu takut nak cakap ker??? Nih gua nak cakap nih, yang XXXXX tu dia nak cakap gua tak sembahyang... Yes gua mengaku gua bukan jenih kuat sembahyang... Yes gua tak layak sembang pasai fasiq sebab gua bukan kuat sembahyang, gua tak layak sembang pasai fasiq sebab bukan yang cuba nak lari dari perjuangan bila ditertekan dengan kesempitan wang dan celaan blogger-blogger UMNO, yes gua bukan orang yang layak sembang pasai fasiq sebab gua bukan jenih yang lari bila terkantoi bab-bab perjuangan, bukan jenih tak angkat phone bila orang cari... yes memang gua tak layak pun sembang pasai perjuangan sebab gua bukan kuat sembahyang... hallo en Jarum Peniti... Lu jangan anggap perjuangan Islam tu cuma untuk orang yang kuat sembahyang jer... dalam banyak-banyak orang yang aku jumpa, yes kuat sembahyang tetapi itu menjaga hubungan dia Allah... tetapi sesama manusia, tikam dari belakang dia sanggup... kenapa aku cakap tikam dari belakang...

Kat Bagan Pinang cuma Wak Banjar, Berg dan juga cenangau sahaja yang selalu bersama dengan gua... apa aktiviti gua... Dah masa penghujung adalah cyberboron dan Pemburu Syahid ada mai lepak all the way... Hangpa semua kawan aku... Kalau nak buat statement macam hang buat wahai Jarum Peniti cuma depa sahaja yang capable nak buat. Kalau bukan depa yang buat, maka depa ada cerita pasai aku kat hang... So hang pun cuba nak malukan depa... maka hang elok patut direjam sampai mati sebab khianat dengan kawan-kawan dan juga memecah-belahkan kawan-kawan...

Pasai Ustaz Hisyam... yes amanah yang berupa RM250, saguhati duit minyak tu memang aku tak bagi lagi kat Ustaz Hisyam aka Cyberboron... Sebab apa...??? gua tak jumpa dia... yes lepas di Bagan Pinang gua ader jumpa dua dalam 2 kali tetapi tak sempat nak bagi dan juga sebab ghalek sembang... Aku cuba hubungi Cyberboron selepas itu tetapi gagal... aku tahu sebab apa, tapi hangpa kene tanye sendiri kat dia... Last time aku cuba nak jumpa dia, masa last aku jumpa Wak kat Trong. Kenduri saudara Bik Mama.. Malam tu aku jumpa Pak Mat Ganu... Aku ader tanyer maner Ustaz Sham dia kater nak datang tetapi kawan dia sambuk kater dia tak datang sebab.... hangpa tanya sendiri kat Ustaz Sham... Kalau Ustaz Sham baca komen ini, tolong SMS no akaun dan atau cuba lah hubungi aku balik... sebab depa cuba nak ungkit perkara yang depa tak tahu...
Itu masalah orang yang berparti... lu rasa lu power sangat bila PAS menang. Tapi lu tahu tak... Non-partisan adalah penyumbang terbanyak undi untuk pakatan rakyat di Perak... Daripada 600000 undi pakatan rakyat di Perak cuma 150000 nih adalah orang parti... lu nak rendahkan martabat golongan non partisan ker... gua rasa lu yang silap besar... Kalau takder orang macam kami nih, jangan harap la PAKATAN RAKYAT NAK MENANG...

Semua orang tahu, betapa cacatnye jentera PilihanRaya PAS. Kuala Terengganu, Bukit Gantang, Manek Urai, Permatang Pasir. Kemenangan disebabkan the 3rd force... Ko ingat sebab korang kerja bagus ker... Poooodah... Aku di situ dan aku tahu camne korang kerja...

Pasai apa aku tibai PAS... sebab orang-orang macam hang la aku tibai PAS... kalau semua orang mahu PAS mahu macam Nizar, Mahfuz, TGNA aku pun tak sampai hati nak tibai PAS... Masa kat Bukit Gantang dulu, ader satu komentar dalam Blog Perisik Rakyat ada kate... 98% orang UMNO tak boleh percaya... 55% orang PAS pun sama... So baik undi PAS... Sebelum ko check no tu, aku sengaja tambah lagi 10% untuk PAS sebab ko dan pengikut ko akan menjadikan PAS makin teruk dan tidak mendapat tempat dalam masyarakat MALAYSIA... Sebab ko rasa undi Bloggers-bloggers Pakatan Rakyat ini tidak berharga...

Camni la En Jarum Peniti... Aku cabar ko tonjolkan diri ko supaya senang aku nak bantai ko lagi... sebab apa yang ko cakap, selain orang sekeliling aku masa Bagan Pinang tak mampu nak buat statement camtu... Aku pun sebenarnya tak kisah sapa ko... sebab ko pun bukan bagus sangat... Kalau ko cukup bagus dan berani, ko tak guna open ID macam nih... Orang yang berani komen tetapi tidak berani tunjuk diri adalah seorang pengecut dan elok ditembak dari belakang... macam orang yang lari dari peperangan bila didesak...

MAHAI...

p/s... Sapa makan cili di terasa pedas...

Aku tahu selepas ini akan ader perubahan besar dalam hubungan aku dengan bloggers-bloggers lain dalam dunia blogging ini... Aku tak kisah... Aku ada cara aku memperjuangkan apa yang aku percaya...

Mungkin lepas ini aku akan lebih kurang blogging... Aku sibuk mengerjakan projek yang ORANG DALAM PARTI PAKATAN RAKYAT SENDIRI tak buat... sebab deme sibuk berparti...

12 December 2009

Kepada En Jarum Peniti - Komentar dalam Blog Albanjari

Haa... aku ader kat sini... tak puas hati kat aku mai la...

10 December 2009

cerita bola lagi

Mari balajar mengenal jenis jenis bola


INI BOLA SEPAK


INI BOLA RAGBI

dan



tajuk lagu : paling comel
nyanyian : ahik dan nana
remarks : lirik lagu ada sebut "bola bola api"

SEKIAN

desakan letak jawatan Presiden PAFA?

bila teman baca kat laman artikel "tidak timbul isu letak jawatan presiden PAFA" di Perak Express terus sahaja datang soalan kenapa ada desakan untuk Presiden letak jawatan

Presiden PAFA Dato' Seri Haji Muhammad Nizar (teman guna DSN bila sembang ngan kekawan; nampak stylo sikit) di sidang media selepas mesyuarat PAFA. Ajengan kena je lokasi DSN duduk dengan backgound.

1. kenapa ada desakan? sebab ada yang teringin jawatan ni kot

ini kot yang teringin jawatan Presiden PAFA tu?

hehehehe maklum la MB negeri BN semua secara automatik jadi Presiden Bolaspak kan kan kan. Jadi bila tak jadi presiden pafa rasa macam ada yang tak kena. tido pun tak lena. mandi pun tak basah. makan pun tak kenyang.

2. kenapa ada desakan? sebab bila DSN tak letak jawatan maka bila sampai tempohya nanti akan diadakan pemilihan. bila ada pemilihan akan ada pengundian. hehehehe takut bila bertanding nanti yang diundi masih DSN. fuh mana nak letak muka beb kalo kalah?

jadi kena la buat desakan suruh letak jawatan. baru la boleh menjadi presiden PAFA dengan jalan mudah dan bergaya. lepas tu boleh buat hutang bertempek tempek kat PAFA kan kan kan...

bak kata kawan teman; APA KOME INGAT ORANG UMNO JE YANG TAU MAIN BOLA? NTAH ENTAH BOLASEPAK NGAN BOLA RAGBI PUN TAK KENAL?

cis EMO la pulak kawan aku ni....

wa chow sin

08 December 2009

stadium terapung singapura


bernas jugak idea orang singapore ni. tak cukup tanah buat stadium terapung. gerek sey....

yang pastinya kontraktor yang buat stadium ni bukan kontraktor dari malaysia. kalo kontraktor dari malaysia gerenti stadium tenggelam. maklum la buat jambatan kecil pun runtuh.

dipengaruhi oleh kejadian bumbung stadium runtuh maka sebab itu la stadium terapung ni tidak berbumbung

p/s : dengar khabarnya FAM akan guna stadium ni jika ada perlawanan melibatkan pasukan bolasepak negeri kelantan. kenapa ye?

06 December 2009

Kuatnya Makhluk Allah nie membodek...


Kalau diperhatikan kat Sinar Edisi Perak. Makhluk Allah yang sorang ni rajin sangat bagi komen. Asyik muka dia ajer yang keluar di surat kabor.

Nak dikatekan jawatannya besor idak le sangat baru jadi Naib Ketua Pemuda Simpang Empat Hutan Melintang. Diulangi.... Naib Ketua Pemuda Simpang Empat Hutan Melintang tapi lagak dan gaye nyer macam orang no.1 Malaysia.

Asai ader ajer isu yang melibatkan pembangkang, ade le yang dikomen nyer. Dulu isu bole la ni isu pijok le pulak.

Agak-agak nyer membodek untuk mempopularkan diri kat Tok Zaid kut.

Kalau macam gitu gaye nyer....

RENTIKAN LE !!!

Memo :
Che Det pun dah kata UMNO ni busuk hingga ke usus. Penyokong kuat cuma golongan tak terpelajar dan orang-orang kampung yang tak abis SPM. Macam tu ke nak diharapkan memerintah Malaysia nie. Buat ditipu dek Org Putih aje le nanti...

04 December 2009

Macam-macam le deme nie...

Tertarik jugak "aku" dengan isu Tok Guru Nik Aziz perihal doanya kepada PM 1 Malaysia. Gerun gamaknya Si Najib nie bila ada ulama yang berani mendoakan dia macam tu. Sedangkan ulama-ulama upahan UMNO yang lain tiada yang berani untuk mengatakan demikian. Jika diberinya sesuatu kenyataan pun secara berlapik demi menjaga periuk nasi dan bukannya atas harga diri selaku mereka yang arif dalam bidang keagamaan.

Tok Guru hanya mendoakan andainya Si Najib enggan berbuat apa-apa perihal wang milik rakyat Kelantan itu. Doa untuk memberikan peringatan kepada Najib agar sedar tanggungjawabnya sebagai pemimpin Negeri Orang Islam. Hasil penjualan minyak tu kamu semua suku-sakat UMNO yang balun. Pemberian wang ihsan seperti yang dilaungkan hanya melalui orang-orang UMNO sedangkan Kerajaan Negerilah yang paling berhak untuk menerima wang tersebut. Dengannya dapatlah kerajaan pimpinan Tok Guru melaksanakan progam-program yang telah dirancang demi kebaikan rakyat negeri Kelantan seluruhnya.

Akibat tidak berpuas hati dengan perlakuan Tok Guru maka ramailah yang berkumpul di jalanan (dia orang takut menggunakan perkata demonstrasi, nanti disamakan dengan Parti Pembangkang). Mulanya media melaporkan 200 orang yang terlibat. Tiba-tiba jumlahnya meningkat pula kepada angka 1000 orang. Agak-agaknya media-media arus perdana pun telah terkena tempias daripada Tok Guru sehinggakan otak yang ada tidak mampu mengira dengan baik. Perhimpunan itu direstui pula oleh pihak berkuasa. Kalau pada pihak pembangkang, adalah yang dipancut dengan air oleh anjing-anjing kompeni yang sememangnya begitu perangai dan perlakuannya. Lebih-lebih lagi kepada pihak pembangkang.

Memo...
Kalau dia orang semuanya boleh tapi kalau pembangkang, semuanya jahat. Macam inilah kut perangai British masa manjajah kita dulu. Maklumla aku tak dak lagi masa tu. Kalau ada mau aku ikut berjuang dari dalam hutan. Mau jugak le aku dicop sebagai....??? dan tidak dibenarkan memijak bumi tercinta ini gamak-gamaknya yek.


01 December 2009

Dulu lain, sekarang lain

Zaman dulu-dulu, mak bapak anto rotan kat guru untuk disiplinkan anak. Sekarang nih, mak bapak belasah pulak guru kalau disiplinkan anak-anak deme.

Zaman dulu-dulu selalu jugak dengor anak-anak mati akibat kene dera dengan rotan dek bapak. Tapi sekarang lagi best, bapak pulak yang mati sebab kene dera dengan rotan.

Nampak benor dah nak akhir zamannyer...

send by dopod 720