dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

12 December 2009

Kepada En Jarum Peniti - Komentar dalam Blog Albanjari

Haa... aku ader kat sini... tak puas hati kat aku mai la...

2 comments:

Jarum Peniti said...

Dugong Anaz,

Aku dah sampai nih. Thanks atas jemputan.

Aku nak tanya hang, kalau hang kata hang tak jumpa Ust Hisham, hang ingat dak masa program eureka (maaf kalau eja silap)?

Ust Hisham lalu pi mai pi mai depan hang, hang buat tak tau jer.

Takkanlah hang tak nampak Ust Hisham kot?

Dugong Anaz, hentikanlah perangai buruk hang tu. Tak akan ke mana pun.

Maaflah. Aku tak dak blog. Kalau dak, bolehlah aku jemput hang singgah blog aku.

dugong_darat said...

Sebelum aku jawab... aku nak post satu komen yang aku kene type balik sebab Wak tak publish terus komen aku tu... Aku boleh tahu siapa ko... dan terkejut, ramai yang terkene nanti...

Post a Comment