dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

26 December 2009

Siasat jangan tak siasat

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1Malaysia...

ish... dah ruper stesyen telebisyen ler pulak... hehehehe

Hari ini, sejarah akan berulang kembali... jeng jeng jeng... kalau semalam mereka dapat report, maka hari ini mereka dah bukak kertas siasatan... sebab apa... sebab kes nih Akta Hasutan. Akta yang dicipta untuk memelihara hal kerajaan daripada dipersoalkan. Termasuk la ISA, OSA dan OSHA...

eh yang last tu bukan...


Teman amat hairan benar dengan En. En. ini... Aper ke hei teruk bebenar, statement tu diambil serius. Aper ker hei, statement tu dianggap ancaman. Aper ker hei, sebab statement tu kome beriya benor nak siasat. Banyak lagi mende yang kome patut siasat... Dah siasat pun sampai kesudah takder penghujung nyer...


ini bukan ayat teman... ini ayat big bro yang selalu wat story pasai deme... YES memang ada kredit diberikan. Tetapi kes jenayah lagi banyak bersepah, kes Akta Hasutan nih kome segerakan... Isk dan ruper g*****g jer...

Teman nak tanyer sapa yang menyinggah kat sini... berapa peratus kome rasa kome selamat duduk kat Malaysia nih... berapa peratus kome rasa deme nih buat keroje... dan berapa peratus kome rasa deme nih adil dan saksama masa keroje... komen-komen tengok kalau berani...

7 comments:

Anonymous said...

haha.. yeop, pasai apa deme idak cari penjenayah2 tu? sbb nye payah nak jumpa..leceh.. baik deme target org yang mmg udah dikenali.. senang citer..senang deme nak tangkap.. klu nak cari penjenayah tu, tobat lahom deme tak jumpa.. pegi cari penjenayah tu bukan senang..jadi deme buat le koje yang mudah, tangkap org yg mmg dikenali..hai, tak tau le apa nak jadi.. rasa tak selamat dah dok m'sia nih.. - Neo

peihong said...

raja petra tu terkenal tapi tak dapat tangkap jugak....

chekZu said...

ate kome..jenayah juga dipolitikkan..

dugong_darat said...

Salam Ziarah chekZu... Bukannye aper... Mende yang kecik ruper tu deme nak beso-besokan... Ate yang mende beso dalam keroje deme idak deme selesaikan... Seolah-olah, ahli politik nih penjenayah yang lagi jahat dan dasyat dari penjenayah yang sebenor... Ate tak maner yang tak dipolitikkan...???

chekZu said...

ate udah namenye di politikkan segalanye encik dugong weh.. deme ni kalo kena org lain, deme cincai2 aje siasatnye..kalo mengganggu gugat atau mengancam deme, bukan main lg siasat nye..abeh sume org nk di siat-siasat nye..idak ke kome rase keselamatan juge di politikkan..? dlu, satu umah satu komputer, mgkin bleh bt satu umah satu polis..huahua

peihong said...

1rumah 1polis... i like it.... kuang kuang kuang

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

Post a Comment