dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

18 January 2009

Che Det...

tadi masa tengok berita...
che det nyer ulasan pasai PRK kuala terengganu nih...

'rakyat bukan suka pun dengan parti pembangkang (Pakatan Rakyat)...
cuma rakyat lebih tak suka B N sekarang...
sebab tu depa menang...'

ABIS SIAPA YANG RAKYAT SUKA...???

poning palo den....

Kenapa pergi bendera lepas pilihan raya???


kek situ uper nyer...hehehehehe

Bukan sebab calon

Dalam satu akhbar... khairy berkata...

"...kekalahan calon Barisan Nasional (BN)
pada pilihan raya kecil Kuala Terengganu semalam
perlu dilihat daripada pelbagai sudut
dan bukan faktor calon semata-mata..."

tapi sebab saya......

p/s yang tu teman yang cakap....hehehehehe

F9

Menyampah satu macam

tadi teman duk buat final touch kat pc kuda_laut...
pc tu ader kat luar...
so sambil-sambil tu...
sebab tv kat sebelah jer...
buat pertama setelah sekian lama teman tengok berita...
selama nih duk sibuk baca blog dan on-line paper jer...
rupernyer baru teman tahu...
kenapa teman tak tak gemor sangat tengok berita kat TV...
'a little to much bullshit'

berita yang teman tengok pasai kemenangan Pakatan Rakyat semalam...
bunyi macam rata-ratanyer BN tetap puas hati walaupun kalah...
teman tetap menyampah...
sebab hanya ulasan daripada BN jer ada...
deme tak interview pun yang menang...
nampak sangat deme punyer bilik berita tu...

berita kedua pasai lori hantu atau lori besar
yang menggunakan laluan kampung di kg kuang selangor...
berita nih yang la patut diwar-warkan...
bahaya dan boleh rosakkan jalan...
cuma yang buat teman menyampah...
wakil rakyat tempat tu...
kalau tak silap Abdul Shukor Idrus...
kritik kerajaan pembangkang...
katanyer kata-2nya tidak diendahkan...
sebab berlainan parti...
cilaka nih orang...
masalah nih dah lama...
makcik teman duk kat situ lebih 20 tahun...
kenapa bila bukan B N yang memerintah...
nak dabik dada kutuk pemerintahan sekarang...
tak prihatin masalah rakyat...
pooodah... cari publisiti murahan...
tak sedor yang dia tu pembangkang sekarang...

ingat lepas nih bleh tengok tv lagi kut...
bleh menguruskan berat badan...
sebab terasa macam nak muntah dan cirit-birit tengok gelagat deme nih...
kah kah kah kah....

2 win in one night

The greatest win last night...

Pakatan Rakyat yang diwakili calon daripada parti PAS
Menang kerusi P036 Kuala Terengganu dengan majoriti lebih 2000


Tapi yang paling best malam semalam...


akhirnyer selepas 21 perlawanan...
Manchester United potong Liverpool tang konar...
Sampai depa duk kat ataeh...
Arsenal lak duk no lima...
Saya duk pakat duk kutuk adik saya...
Saya kata...
HANG KATA HANG TERRA...
PIIIII RAH JANGAN PECAH PALA...
kui kui kui...

p/s to arsenal fan... JANGAN MARAAAA HAAAA gegurau jer...

Teman tak blogging

hehehehehe...

ushar-ushar...

rupernyer lama tak blogging...

hehehehehe...

agak sibuk...
tak pasai jer tu...
ingat lepas nih kene cari jalan supaya bleh mobile blogging
heheheheheh...

sebuah ingatan

Dalam dok penyokong Pakatan Rakyat meraikan kemenangan YB Mohd Abdul Wahid Endut dalam pilihanraya kecil P36 Kuala Terengganu, apa kata luangkan sedikit masa untuk menyedekahkan Al-Fatihah buat Datuk Razali Ismail iaitu calon P36 yang telah meninggal dunia pada 28 November 2008.

AL-FATIHAH
Semoga roh beliau ditempatkan bersama orang-orang beriman. Amin

SENYUM SUMBING


Bulan Mengambang Penuh Dacing Kian Berkarat