dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

26 February 2009

kerajaan try and error

konsep try and error ni banyak profesion guna pakai
doktor pun kekadang try and error jugak
minggu ni bagi ubat A
minggu depan bagi ubat B

pasai apa depa try and error
sebab simptom bertindih
sakit A ada simptom C
sakit B pun ada simptom C

jadi kena la try and error

tapi la ni dah ada pulak kerajaan try and error
ari ni try announce tol naik
rakyat marah (error)
esuk kabinet meeting untuk perbetoi apa yang patut

lusa try naik tapi jumlah tol kurang dari 5 ke 3 tol je
tak de rakyat marah (no error)
kire on la kalo macam tu....

kalo dapat yang try dan tau perbetoi bila ada error seronok la jugak
buat bahan gelak gelak kat kedai kopi
tapi kalo dapat yang try dan tak tau nak perbetoi bila ada error
jadi le macam Kerajaan Negeri Perak

2 MB
16 Exco
4 Penasihat
JKKK dan JKKKP

adoi....

wa chow sin

tunjuk kad je

2 tol tutup
5 tol naik rega
ekonomi makin merudum
rebat dah tak de

walau pun tak de kena mengena
tetapi tetap terasa bebannya
maklumle cubit peha kiri
peha kanan terasa jua

buat penyokong PR yang terkena dengan 5 tol tu
teruskan perjuangan membebaskan Malaysia dari cengkaman kuku besi

buat penyokong BN
gamaknya boleh dapat diskaun kalo tunjuk kad keahlian parti kot?
tak tahu?
cuba cuba le...

wa chow sin

update....

busan..
naper x de pa per cite kat blog nie..
ke memasing ader komitmen nie..
hehehehhe...