dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

27 February 2009

sempat ke

rumah dah kosong
sebelum second mb boleh duduk JKR akan check dulu
tak tau le berapa lama JKR check
seminggu atau 2 minggu kot

court case pun tak tau bile
entah minggu depan
entah bulan depan
silap silap tahun depan

tiba tiba ini sivaji the boss
speaker DUN Perak panggil sidang DUN Perak tergempar
tarikhnya 3 mac 2009

problem 1
ini speaker sudah decide itu 3 adun pr yang lompat ke bebas
sudah tak de kuasa
kira tak boleh masuk dewan

kalau boleh masuk pun
gerenti tak berani
sebab orang changkat jering
orang jelapang
orang behrang akan tunggu dan standby dengan kasut

problem 2
ini speaker sudah gantung second MB 18 bulan
kalau mau tunjuk samseng nak masuk dewan
confirm akan kena halau

problem 3
6 exco BN jugak sudah kena gantung
12 bulan oooo
kalau mau try masuk jugak
nasib sama macam zambri
gerenti kena halau.

BN ada 31 adun
jadi 31 tolak 3 tolak 1 tolak 6
tinggai 21

PR ada 28 adun
jadi 28 tolak 1
itu satu bukan lompat punya
pasai dia speaker maaaaa
tinggai 27

jangan buat usul tak percaya sama MB zambri?
pasai zambri bukan MB perak maaa

buat usul percaya sama MB Nizar
27 adun percaya lawan 21 adun tak percaya
heheheheheeheh

itu pun kalau 21 BN
dengarnya ada 2-3 orang yang marah sebab tak dapat jadi exco

silap silap
30 adun percaya vs 18 adun tak percaya

ada le yang tak sempat duduk rumah rasmi atau naik camry nampak gayanya.....

hehehehehehehehe
mau lawan ini decision?
speaker dan adun bila dalam sidang DUN imun dari court maaaa
tarak percaya?

try baca ni
"Houses of Parliament (Privileges and Powers) Act 1952 which conferred immunity to MPs from civil or criminal proceedings for anything done or said before the House or any parliamentary committee.

Section 3 of the Act states: “There shall be freedom of speech and debate or proceedings in the House and such freedom of speech and debate or proceedings shall not be liable to be impeached or questioned in any court or tribunal out of the House."
wa chow sin

court mesti mau cepat

kalo ikutkan peguam yang represent Nizar
Nizar tak perlu kosongkan rumah rasmi MB
selagi mahkamah tak jatuh hukum

tapi Nizar kata no problem
lagi pun dah ada surat dari SUK
suruh kosongkan rumah
27 februari 2009

jadi ari ni rasmi le rumah tu dah dikosongkan
second MB boleh masuk lepas JKR renovate

masalahnya AGS10 Nizar tak mau kasi
itu second MB sudah gian mau naik camry
pasai ponggong manyak sakit naik proton perdana

Nizar kasi tau kalau mau ini kereta
mesti mau tunggu keputusan mahkamah

ini Nizar aaaa
manyak pandai
kalau kasi semua
gerenti court akan lambat bikin kerja

sekarang second MB akan suruh court cepat sikit
sebab dia mau itu camry ooooo

wa chow sin

keliru? confuse? bangang? bodoh?

itu singh is kinng kata pemuda satu parti celaka
speaker dewan rakyat marah suruh tarik balik apa itu singh cakap
itu singh kata dia tarik balik apa dia cakap

sekali itu pemuda dari itu parti
mau jadi hero
mau lawan itu singh is kinng

aiya buat penat je
lu punya bakal presiden cakap
belia mesti mengutuk keganasan dan sebarang perpecahan dalam kalangan manusia

teman dah keliru
teman dah confuse

hari ni exco itu pemuda dari itu parti cakap
tak de orang cakap singh celaka
kalo kita cakap singh celaka
apa singh akan rasa.....

teman tolong jawab untuk itu singh

itu singh akan cakap ini exco bangang
itu singh akan ingat ini exco bodoh
itu singh tak cakap melayu celaka
itu singh tak cakap cina celaka
itu singh tak cakap india celaka
itu singh tak cakap mana mana bangsa atau kaum celaka
itu singh cakap itu parti celaka

kalo betul mau lawan mesti mau cakap itu singh punya parti celaka
bukan bangsa

takde akai punya orang

wa chow sin