dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

21 March 2009

Ikut hati,ikut nafsu,ikut aku....Part2

Hehehe...Laptop sya nih,aku kategorikan.........Dah kong...Ikut status
ade sejam lg...Tp tak sampai 30minit dah auk..Hehehehe....

Ok sambung balik...Lepas ummi ng sya ngantor balik rakan2 pas negeri
balik,deme nampak la ade kete duk taburkn risalah hina sultan... Deme
ambik dan bawak balik,cari reinforment n trus ke balai untuk polis
report... Hati terdetik...Nih kira kes berat nih...Klu aku tau saper
yg sebarkn tu, mau kne backhand aku...

Selesai polis report,petang tu sya ajak aku gi date....Hehehe jgn mara
ye gomo...Bukan date....Dia minta aku bwk dia gi cari kipas...Umah tu
panas sei...Takde aircord...

Hati berkater...Eh...Bukan hati,perut... Lapo nih...Kne pow gak cik
siti ni, kengkurang double chess burger...Hehehe..

Masa balik mlm tu,sya di tepon oleh abg polisi untuk ambik statement
pasai report dia ptg tu...

Aku laju kn kete untuk sampai umah cepat untuk bg cik siti nih mkn sbb
satu hari dia tak mkn...Detik hati aku,mcm teruk jer...

Ruper detik hati aku betui,tgh sedap si poji melantak kfc ng sate
(helemek, burger aku pow sya nnt laa)...Msk tepon aku kabo ade 1 kete
duk peratikan umah kami, aku ajak poji gi sergah....Tapi kete tu
takde....Aku pelik...Hati aku cakap,semcm ni...

Lepas balik ke umah,sambung blik belasah kfc...(Bapak sya belanje
ye)....Sambil deme syok layan blog ng broadband...Tetiba,celcom
broadband jd beruk band...Hampeh...

Ummi pun layan video gi grik smlm,tup tup hati dia rasa berdebor
teruk...Sampai nk teroyak...Aku cakap...Jom ikut aku, cari tmpt
slamat... Haaa sekang deme(ummi ng sya n member sya zura) tgh tiduq
dlm kete,sambil aku update blog kt pelita....

Aku rasa esok kene pindah jugak walau camne pun, sbb lokasi tu mcm dah
tak selamat...

So pengajarannyer...Kekadang tu kne percaya aper yg hati tu
berkata...Kne ikut gak nafsu sesekali,sbb nnt tak puas, tp kome ikut
aku....Selamat.....

--
Sent from my mobile device

Ikut hati, ikut nafsu, ikut aku....

aku pernah dengar member aku kabo satu ayat... sinomin dengan perumpaan moden...

ikut hati, mati. ikut nafsu, lesu. ikut AKU SELAMAT....

kisah hidup aku hari nih banyak berkisar dengan menalah nih...

oh yer....
untuk pengetahuan reader di anje-online, aku dah ader di bukit gantang... membuat liputan untuk BloggersNetwork@Perak... so sampai abis pilihanraya di bukit gantang nih kome mungkin tak jumpa atau kurang jumpa post aku mahupun jumpa aku kat anje....

PERJUANGAN BELUM SELESAI...............


ok berbalik kepada citer aku arinih... aku bangkit kui 10pg (consider awai sebab standard kui 12 keatas) dengan hati penuh waja menunggu ketibaan orang telekom untuk tarik satu line tepon... supaya aku bleh update ke youtube video yang aku edit... (kome bleh cari kat sini nnt)...

tapi lelama aku tunggu, ruper nyer indah khabar dari ruper... kene register jugak line sebab deme tak boleh nak tarik secara mahruh(ikut kater ciberboron)... hehehe... aku gelakkan jer... rupernyer perjuangan itu bukan mudah... so hati aku terdetik masa deme datang lagi mula tu... deme nih bukan betui nak tolon, sebab banyak benor bunyinyer... at last, sebelum ciberboron pulang ker kg halaman tgk anak bini, (jumpa ya umairahnyer, renew perasaan kasih dan sayang nyer terhadap keluarga), dia kabo kat teman... orang telekom kater deme nak check dulu kt area tu, sebab qouta untuk bukak line kt tempat tu dah penuh... PENUH??? pelik pun ader tapi aku tak mau nak cakap banyak.... dalam hati aku cakap... KENE PINDAH...

so tak lama tu ummi sampai bersama-sama rakan-2 dari Pas negeri perak untuk kunjungan hormat mereka ke rumah tumpangan bloggers... perambat aku ng MSK kemas umah sebab nak bagi semiak sikit orang datang... hehehehehehe... deme tiba, sambil MSK entertain deme, ader la sorang dua lagi tanyer aku pasai computer nak edit pc, camne nak edit, aku dengan bernafsunyer gebang maner yang patut.... 102% truth another 0.03 lies... sebab aku bukan kaki kencing macam poji... (kencing confident)....hehehehehe...last last aku yang penah nak explain...

deme pun pulang, ciberboron balik n aku, msk dan ciberboron bincang pasai what to do next... tetiba ummi ng sya balik ng beberapa risalah yang aku naik darah tgk... provokasi dari satu pihak yang ingin memburukkan PAKATAN RAKYAT... takat malam tadi, aku rasa dah 11 laporan polis telah dibuat tentang risalah tersebut... TINDAKAN...??? aku tak tau.... luar bidang kuasa aku... tu keje POLIS.... hampeh... bateri laptop sya abis...

nnt aku sambung lagi...