dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

30 March 2009

senyum kambing versi anje online

PRK P059 - Bukit Gantang - Larangan berkempen

teman tak tau news nih baru ker lama....

tapi teman baru jer dapat...

SPR keluarkan arahan yang hanya parti yang bertanding sahaja yang boleh menjalankan kempen... dengan maknanyer menghalang Parti PKR dan DAP turut sama dalam kempen PRK P059 ini... ini disebabkan pakatan rakyat bukan legal entiti yang berhak berkempen bersama-sama dengan Parti yang bertanding iaitu parti PAS...

Manakala gugusan parti bernaung dibawah BN (yakni semua 17 atau berapa ntah parti komponen) boleh membantu sama dalam kempen calon BN...

Macam pelik jer... Dulu ader orang kabo kat teman, BN nih pun, tidak pernah di daftarkan kat maner tempat...kira bukan legal entiti jugak...

So......???

Blogged with the Flock Browser

PRK P059 Bukit Gantang - Blogger of the day

Pagi semalam mulai dari pukui 9 pagi. Service mobile phone mula pancit. Teman merasai sendiri kesukaran untuk updated blog guna handphone. Blogger of the day teman bagi kan kepada rakan ini kerana tabah dan sabar untuk update blog. Rasanya dari tempat duduknya redup sampai le panas, dia masih tidak berubah. Malahan makin tenggelam dalam dunianya sendiri. SALUTE!!!
Ingat bila dia dah selesai teman nak tanya nama pena dan nama blog dia sebab malas nak kaco dia buat kerja tapi tak sempat sebab teman dok layan insiden lain. Teman terlepas peluang itu bila teman tengok dia dah takde...

LAWAN TETAP LAWAN

TAKBIR!!!

PRK P059 Bukit Gantang - Tabik buat Unit Keselamatan Pakatan Rakyat

Ni apa hal pulak ni? Macam ku kenal gambar dacing di button jaket mu itu? Tapi dimana ya?

Penyokong Barisan Nasional yang tersesat. Dikawal rapi oleh Unit Keselamatan Pakatan Rakyat dari Penyokong Pakatan Rakyat yang nak memberi 'payola' kepada penyokong BN tersebut.

Kawalan Unit Keselamatan Pakatan Rakyat ini sehinggalah tiba ke kawat pemisah antara 2 penyokong.

Sesat ye makcik? Tak le kami jaga no... Lain kali jangan sesat lagi tau...

LAWAN TETAP LAWAN

TAKBIR!!!

PRK P059 Bukit Gantang - Berbaloi ke upahmu itu?

Beberapa macai yang sibuk dok edar flyer. Tidak dilayan oleh penyokong pakatan rakyat. BOO...

Hasilnya ini yang terjadi kat flyer tu :

Bakar!!!

Dikoyak!!!

Direnyukkan!!!

Berbaloi ke upahmu itu jika dipukul oleh penyokong PR...
Yang nyata penyokong PR sudah mengalami anjakan paradigma.
Sudah tahu mengawal emosi dari sebarang provokasi seperti ini.

LAWAN TETAP LAWAN

TAKBIR!!!

PRK P059 Bukit Gantang - Banner/Poster/Bendera/Notis



LAWAN TETAP LAWAN

TAKBIR!!!

PRK P059 Bukit Gantang - Hari Penamaan Calon



LAWAN TETAP LAWAN

TAKBIR!!!

PRK P059 Bukit Gantang - Stesen Maya Blogger Network

broadband wifi router 24/7

Peta keluasan P059 Bukit Gantang

Video and sound editing station for ...dari stesyen maya Perak

Photo Quality Control station

Streamyx Coming Soon

Cerita Gembaq pulak...

Cerita gembaq rupernyer... Berita hairan tetiba cuba menyeleweng fakta,dato seri nizar dikatakan rampas majlis di masjid simpang awal mlm td.

Hehehe...

aku dah tgk schedule dato seri 2 hari lepas, mmg dato seri ade majlis kt situ...

Hampeh berita hairan online ni...

Cerita sebenaqnya, majlis tu memang majlis Dato Seri Nizar, clash ng Majlis depa kat Masjid Simpang...

Memang betui depa mai dulu, Dato Seri sampai ja teriuh duduk, mai kat imam masjid tu jumpa dato seri dan offer untuk jadi imam... tanpa banyak cakap Dato Seri teriuh jer mengimamkan solat maghrib tu... sebelum tu imam duk umum yang kat orang ramai sapa lagi yang ada masa solat tu...

adalah 3 orang besaq pembangkang(BN) duk belakang dato seri tuk solat sama...

lepaih solat tu, imam pulak umum nak bagi dato seri nizar taskirah barang 2 minit... tapi dihalang oleh jawatan kuasa masjid...

tu yang sebenaq yang terjadi...

hampa adjust la fahaman hangpa...
asai yang betui jadi fakta...
yang tak betui jadi auta...