dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

02 April 2009

Buat Anak anak Perak di perantauan

Bagi anak-anak Perak yang berada di perantauan, Ikatan Anak-Anak Perak Diperantauan (IKAPP) mempelawa anda untuk mendaftar sebagai ahli

Antara objektif utama :


-Penyebaran Maklumat Semasa.

-Perkongsian Usaha Membantu Kerajaan (Sah) Perak.

-Memastikan Anak-Anak Perak Yang Menjadi Pengundi Di Perak Pulang Untuk Mengundi.

-Mengeratkan Ukhwah Antara Anak-Anak Perak Di Perantauan.


Sila mendaftar secara online dengan menghantar sms seperti berikut:

ANAK PERAK#nama#IC#Alamat#Parlimen Mengundi dan hantar ke :

013-222 6018

Contoh :

ANAK PERAK#Muhammad Bin Ali#740204085367#No 9, Jalan SG 10/10, Taman Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor#Kuala Kangsar

PRK P059 - Bukit Gantang - Habuan Petugas BN

teman ucapkan terima kasih pada en akira8047 dengan link yang menarik nih....


betui la kater TGNA...

Rasuah...

nak beri... salah...
tak beri... kalah...

hehehehehehe

p/s terdesaknyer deme nak cari petugas

to akira... bila nak jemput ke kedai kopi tu... menarik jer... nanti kita gi minum kat anje...

PRK P059 - Bukit Gantang - Ceramah Hot - Extra Edition

hehehe...

pengakuan Zahid Hamidi





teman tak pasti... betui ker ini budaya kaum cina....
pelik pun ader
Blogged with the Flock Browser

PRK P059 - Bukit Gantang - Ceramah HOT



dua tiga hari yang lepas, wak banjar tepon topeng_perak
dia kabo kat area simpang ader konsert dangdut
teringin teman nak pegi tapi kerojer banyak lagi tak settle...

rupernye bukan setakat konsert ader ceramah BN untuk meraih undi
si topeng takder la pegi sebab dia pun sibuk upload gambo

tup tup hari nih sahabat kami yang paling hensem
post gambar siap ng interview bersama Zahid Hamidi
Menteri di Jabatan Perdana Menteri
Hal Ehwal Agama Islam...

Best Betui....................

p/s depa ingat orang cina semua macam tu kut

PRK P059 - Bukit Gantang - Lagi Hot

hampehnyer anon nih... tinggai komen kat sini... terpaksa teman buat posting...

Anonymous said...

Hampir 10 tahun berkhidmat sebagai Setiausaha Majlis Perbandaran Manjung.

Perasuah Tegar

* Sepanjang Ismail Saffian menjawat jawatan Setiausaha MPM, 5 kali Majlis Perbandaran Manjung disiasat oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) kerana Tender MPM hanya diberikan kepada rakan-rakan terdekat.

* Hotel Crystal Sitiawan adalah diantara premis perniagaan yang mempunyai tunggakan hutang Cukai Taksiran berjumlah puluhan ribu tetapi tiada tindakan diambil oleh Majlis Perbandaran Manjung semasa Ismail Saffian menjadi Setiausaha MPM.

* Ketika Ismail Saffian Menjadi Setiausaha MPM, puluhan Kilang/Premis Industri di kawasan MPM beroperasi tanpa lesen tetapi tiada tindakan diambil oleh MPM.

"Sexual Harrasment" (Gangguan Seksual)

* Beberapa kakitangan wanita MPM seringkali diajak untuk tidur bersama termasuk seorang yang hanya mahu dikenali sebagai Puan "R".

* Seseorang itu memerlukan sekeping Ijazah untuk layak memegang jawatan Pegawai Pentadbiran MPM tetapi hanya Ismail Saffian sahaja yang tahu bagaimana Puan "H" yang hanya berkelulusan SPM sahaja layak memegang jawatan tersebut.

* Anugerah Pekerja Cemerlang seringkali dinobatkan kepada Setiausaha Khas beliau Puan "A" yang seringkali dikaitkan sebagai mempunyai hubungan "sulit" dengan beliau.

* Ismail Saffian seringkali ke Sempadan Thailand untuk mencari "sesuatu". boleh semak rekod keluar masuk di Pasportnya untuk pengesahan (kecualilah beliau keluar masuk melalui jalan yang tak sah).

Salahguna Kuasa

* Seringkali ditegur dan beberapa kali menerima Surat Peringatan dari Yang Dipertua MPM kerana menggunakan kenderaan MPM untuk parti (UMNO).

* Pernah disiasat Badan Pencegah Rasuah kerana Kediaman Rasmi MPM di Sitiawan yang didiami Ismail diubah suai sehingga melibatkan kos yang mencecah hampir Setengah Juta Ringgit Malaysia dan akhirnya beliau berpindah ke rumah sewa di Taman Venice Of Perak, Seri Manjung.

Kesejahteraan Rakyat Perak, Insya-Allah dalam masa tedekat ini, kami Rakyat Perak pendukung kebenaran akan membongkarkan lebih banyak lagi kisah Ismail Saffian dalam Siri Ke-2..!

ok ini komen teman......

masa memula nama ismail saffian nih kuar, ramai cakap susah nih... mamat nih clean... bab personal susah nak attack... tup tup ader lak hamba allah nih tinggai kan kome memberangsangkan... teman balik ke ipoh smlm ingat nak cari story orang kat ipoh... rupernyer kat sini lagi hot... memacam dah kuar...

bab rasuah nih, teman dah malas nak komen. sebab itu adalah mainan deme sejak dari dulu...

sexual harassment... nih yang paling aku menyampah... setelah teman selidik, fakta komenter nih benar. salah sorang rakan teman di ipoh kenai dengan Puan R... nih dan memang dia kater ismail nih beberapa kali dah ajak ber'toink'... teman pinjam ayat mr patrick teoh.... NIAMAH ka hai... teman orang-2 macam nih la patut disula macam cerita "mentera semerah padi"...

salah guna kuasa... haiyo...tolak YDP majlis perbandaran taiping... (teman respek YDP) hampir semua baik YDP, baik setiausaha, baik bendahari... kira semua top top position kat majlis perbandaran nih semua salah guna kuasa... susah nak jumpa yang ok... kalau SPRM baca blog nih... bleh tolon siasat status pemilih rumah sebelah bekas ketua kampung seri ampang ipoh... arwah ayah teman kabo dia nih adalah pengawai yang luluskan bab-bab CF rumah nih atau ader kene mengena dengan luluskan kontrak la... sebab tengok umah dia mercedes ader. bmw ader.. kira dekat 3 4 biji la kete dia... kalau kater duit bini dia maybe la kut... sebab bini dia pensyarah politeknik ungku omar... umah usah cakap la... kalau ketua kampung... kalau pikior logik akal la... macam mustahil jer dengan post dia boleh mewah sampai camtu...

kalu kome tak caya... kome pegi cari dewan orang ramai yang mike tyson datang dulu... ala yang ustaz shuib dikatakan kunci dewan tu... kome tengok umah maner yang paling mewah... ader lebih dari 3 kereta... yang umah dia la...

bab bekas ketua kampung nih.... dewan tu punya la daif nyer... dia hari-hari lalu kat situ... takder take action pun... takder la dia usaha nak naik taraf dewan tu... last-last nak harap orang kemas yang nak upgrade...

so kesimpulan daripada cerita merepek teman nih... (type dengan mata yang pedih nak tiduq nih)... tolak lah kebatilan... tegakkan hak...

WE ARE ALL MALAYSIAN...

PRK P059 - Bukit Gantang - Hot

Memang panas...

Teman baru jer pulang dari Ipoh menyelesaikan beberapa hal. bab nih nnt2 la teman citer...


Cuma nak habaq mai kat hangpa yang duk tunggu citer aku. aku ada satu jer ayat yang aku boleh bagi. tapi hangpa kene pi sendiri... perkataan ini melibatkan sorang ahli politik bn yang tengah hot (peluh sebab kene jalan sana-sini) dan sorang kerabat diraja... satu ader kepastian satu lagi kene siasat lebih mendalam...

aku habaq nih bukan apa... supaya hangpa oleh syok-syok sendiri gi siasat. hangpa dapat confirm kat aku citer tu hangpa call MSK ka Albanjari ka apa ka...
aku nih tukang karut ja...

hehehehe...

perkataan tu....

BASTARD....

hat ni ayat omputeh nya...
yang melayunya... hangpa tau kut...
bunyi kasaq aku minta maaf...
tapi aku tak tau nak buh perkataan apa lagi yang sesuai...

so... selamat mencari noq...

goodbye semua...

nukilan tok iskandar - 01/04/2009

Send by tok iskandar


Pertembungan di antara menteri pasola zambri dengan mb rakyat nizar di negeri Pasir Dua Butir penuh dengan adegan yang mencuit hati dan perasaan.

Dahlah kempunan jadi imam,menteri pasola menjaja citer tak dapat jadi imam se malaya di dalam saluran ceria umno,tv suku dan paper-paper totok umno.

Lepas ni kalau nizar sembelih ayam,menteri pasola akan complain tak dapat sembelih ayam.tok paham betapa desperadonya menteri pasola ketika ini.Kalau boleh apa yang dibuat oleh nizar,menteri pasola mampu lakukan.menteri pasola boleh....dan menteri pasola yakin boleh.

setelah dirampasnya negeri pasir dua butir dan telah puas melanun di jajahan takluk negeri pasir dua butir,baru menteri pasola sedar dia syok sendiri pasal rakyat bersama nizar.

menteri pasola ingat boleh rampas kesemuanya.rakyat dah bijaklah....kerajaan bawah pokok lebih mulia daripada kerajaan lanun yang diperintah menteri pasola.

suara keramat rakyat yang kini bergema berselang-seli dengan takbir,reformasi dan makkal sakhti di Bukit Gantang,Bukit Selambau dan Batang Ai bagai hunusan pedang dan tombak yang bakal merobek kerajaan lanun menteri pasola di negeri pasir dua butir.Laksamana do re mi(Bukit gantang,bukit selambau dan batang Ai)akan menumbangkan keangkuhan empayar keris bertangkai satu dan soldadu-soldadunya dari barisan timbang kati karat.

Ketika itu rakyat akan bersorak,berteriakan kerana bukan sahaja negeri pasir dua butir bebas merdeka tapi keseluruhan negara tercinta bebas daripada cengkaman empayar keris bertangkai satu.

menteri pasola boleh balik pulau d'pengkor.

lambat pulak mamak ni.teh wunek...vanga.tok dah haus.

terima kasih tok atas article tersebut...
Blogged with the Flock Browser