dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

17 April 2009

kene tipu lagi

tu la...
teman dah kabo...
jangan percaya apa yang deme buat...
kan kome dah kene tipu lagi...
ingat aper...
sesuka hati jer ker dia nak bagi lepas...
haa...
tadi citer ader 3 orang masuk...
yang nih cerita surat kabo kene rampas...
haaa...

lagi mau percaya ker...

p/s tu sebab bila minta restu, deme tak dpt....

7 Mei 2009

erm....

kalau tak silap semalam baru keluar keputusan...
masa bila deme nih jumpa sultan untuk perkenan adakah sidang DUN...
ker sidang deme nak sidang bawah pokok jambu lak lepas nih...

pelik pelik

Made in Japan

Seorang pelancong Jepun menahan teksi di depan hotel penginapannya untuk ke lapangan terbang.

Setelah menekan butang meter tambang, teksi tu mula bergerak dengan perlahan. Di lebuh raya, pemandu teksi tadi memandu dengan kelajuan yang sederhana. Tiba2, sebuah kereta memotong.

“Ah, Nissan. Made in Japan. Very fast”, kata pelancong Jepun tadi.

Kemudian sebuah lagi kereta memotong dengan laju.

“Ah, Toyota. Made in Japan. Very fast”, kata pelancong Jepun tu lagi.

Kemudian sebuah lagi kereta memotong, lebih laju.

“Ah, Mitsubishi. Made in Japan. Very fast”, kata pelancong itu lagi, bangga dengan keluaran negaranya.

Sampai di lapangan terbang…..ketika pelancong itu ingin membayar tambang teksinya..

“RM100 please…” kata pemandu teksi selamba.

“What? RM100? it’s not that far from the hotel?”, pelancong tu tak puas hati.

“Ah. Agrometer (meter teksi). Made in Japan. Very fast”, jawab pemandu teksi tersebut dengan selambanya.

3 down 10 to go.... or maybe more

seperti yang telah direkatulis.
dalam skrip persembahan.
pembohongan terhadap rakyat.
yang dipikiorkan tak berapa nak cerodik nih kononnyer.
tanpa disedari oleh kita semua.
3 rakyat Malaysia telah di sepak terajang ke kemunting
dengan ini telah membuktikan
kata-kata rakan teman yang sorang nih
(nama dirahsiakan.... hehehehe)
keluar 13 masuk 13 dan mungkin lebih

sebab tu masa di simpang dulu
dia dah offer diri dia nak jalan kaki ke kemunting...
hik hik hik