dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

10 May 2009

Selamat Datang Ke Pentas Perak

Terima kasih Pak Samad...

Kedatanganmu amat teman hargai...

Selamat Terus Berjuang...

asei jangan diungkit sudah le

lagi tahan ISA dibebaskan... baguih le tu. buat apa disimpan lama kalo tak de point. buat maki dek rakyat je.

cuma satu je le. jangan diungkit hal pembebasan ni kemudian hari seperti ada perwakilan UMNO yang mengungkit pembebasan Awar Ibrahim dulu.

sebab bagi teman bila diungkit... TAK COOL...

lagi satu jangan le dok gebang suruh ucap terima kasih kat kerajaan BN. Dah deme yang tangkap dan deme jugak yang keluarkan jadi buat apa terima kasih. lain le kalo kerajaan BN yang tangkap, kerajaan PR yang bebaskan abru le betoi ucapan terima kasih tu.

kalo kerajaan BN gebang pasai nak kan ucapan terima kasih... TAK COOL...

hahahahaahaha

wa chow sin

Ban TV Series

Kalo diikutka banyak filem trbitan luar negara yang kena BAN tayangannya di Malaysia walupun DVD melambak dijual. Banyak jugak filem yang dalam list tu teman dapat tengok. Malahan lepas tengok terfikir apa sebab filem ni ke BAN kecuali Zoolander yang tunjuk PM Malaysia pakai macam sami. (kalo tak silap teman le)

La ni akan bertambah lagi list BAN tu dengan satu lagi drama siri Hong Kong yang memaparkan kisah pembunuhan Atantuya. Dari apa yang teman baca disini, drama siri tu mengambil siasatan wartawan French Liberation iaitu Arnaud Dubus sebagai rujukan.

Nak kena cari ni... atau try tengok online kat sini kot kot ada

wa chow sin

video remove

tadi saje je try klik button play video Penjelasan Nizar tentang sidang DUN Perak. Terus keluar label Video Remove by User. (tak tau le remove by user atau force user to remove)

Heran jugak. Kalo force user to remove makna nya apa ye?

bila baca kat sini... jadi tak heran dah la...

wa chow sin