dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

16 July 2009

rakyat diketepikan

Menang ke kalah ke BN ni rege tetap naik...

la ni nak naikkkan tambang teksi pulak. dari rm2 ke rm3. Dulu rm2.50 dari stesen keretapi ke KL Sentral. Lepas ni distance yang sama dah jadi RM3.50. Hampeh... Kalo teksi nye rupe ni soronok jugak la membayo...

Yang best pulak tu bayo mahal mahal tapi serupa naik peluru berpandu bergerak dengan bom... aiyak....

p/s : nasib baik teman duduk Bandaraya Ipoh, jadi rege teksi Bandaraya KL ni kira murah lagi sebab kat charges teksi Bandaraya Ipoh dari Medan Gopeng ke Sungai Rokam dah rm10 - rm12 oooo (nama je bandaraya tapi teksi pun tak de meter)

wa chow sin