dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

11 September 2009

1Malaysia kene tipu... 1 dunia rupernyer kene tipu sama

Sori ini bukan posting politik...
Teman sebenornyer yang kene tipu...
tak tau pulak dengan kome...





Kome dah tengok cerita ini....


Kome dah nengok awek ini dalam citer tu...


Kome baca kat sini...

p/s... Hati-hati jangan sampai muntah... takut batai pose kome...

mimpi 10

salam

1malaysia diperkenalkan kepada ron95 dengan harga ron97 manakala ron97
makin naik harga. Jika inilah solution kepada harga minyak yang
membebankan kenapa dahulu diperkenalkan ron97? kenapa tidak perkenalkan
ron95? lepas ni kalau minyak turun harga adakah kerajan bn akan
perkenalkan ron101 kepada 1malaysia?

susah betul wa nak mimpi pasal minyak ni

s a u d a g a r m i m p i
m a n c h e s t e r

AMBER ALERT !!! FACEBOOK PALSU YB DS MOHAMMAD NIZAR JAMALUDDIN

sumber

Asalamu'alaikum. Selamat melaksanakan ibadat puasa dan salam aidil fitri.

Adalah dimaklumkan bahawa terdapat beberapa usaha nakal kecilan dari sesetengah kalangan pelayar yang telah memalsukan serta menyamar satu laman Facebook yang kononya dari kepunyaan saya diatas nama saya (MOHAMMAD NIZAR BIN JAMALUDDIN) dan menggunakan alamat email seperti berikut "nizar.mb.perak@gov.my". Facebook ini diurus oleh pihak yang tiada kena mengena dengan saya dan saya tidak pernah memberi kebenaran kepada mana mana individu atau institusi untuk tujuan tersebut.

Disyaki penyamar tersebut menggunakan alamat email pentadbiran kerajaan Perak DR yang memuatkan maklumat peribadi dan profile rasmi saya serta penulisan dan perakuan yang cuba untuk mengaibkan saya. Berita serta rencana yang dipos berunsur fitnah dan kesemuanya palsu. Oleh itu melalui blog rasmi saya ini saya menafikan sekeras-kerasnya paparan dari Facebook tersebut yang jelas dan terang bertentangan dengan peradaban dan budaya akhlak Islam. Ianya bukan dari sumber saya.

Saya memohon supaya yang bertanggungjawab membuat fitnah ini berhenti dan sebaliknya paparkan berita benar untuk mendapat sedikit keredhaan Ilahi dari menyebarkan kepalsuan dan kebatilan mengenai diri saya. Usaha sedang dibuat dengan pengurusan Facebook supaya memadamkan laman palsu tersebut. Ianya terang-terangan cuba mencemarkan imej serta integriti saya.

Saya sedia memaafkan angkara ini dari sesiapa saja yang menyamar dan mari kita sama mencari sedikit keredhaan Allah SWT dalam bulan Ramadzan ini serta pengampunan dari NYA.

Selamat menyambut hari lebaran Aidil Fitri, maaf zohir dan batin.
HIDUP RAKYAT!! BUBAR DUN PERAK!!!

YB DS Mohammad Nizar bin Jamaluddin.

Mau jadi kaya...???

Memula beli share kat company ini....


Pastu guna company ini
untuk beli share company ini....




Dengan ini anda kan jadi kaya....
Kaya botol dan tin...
Orang mabuk boleh tolong kasi rotan...
Macam kak Kartika...
.
.
.
.
.
Tapi sayang
towkey rupernyer....



Anak kepada...


Tak caya...???
Baca kat sini....


Mekasih Bro Manjung Mari pasai news ini....

p/s... 1Malaysia kene tipu...