dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

14 December 2009

Selamat Datang Wahai Jarum Peniti

Ini komen makhluk bertuah dalam blog Albanjari...

Ini pula komen balas versi penuh... Susah kalau komen ader moderate nih...

Kehadapan En Jarum Peniti..

Lu sapa beb...??? Yes aku bukan ahli Pas... so what... ko pernah dengar istilah Aktivis Politik tak???

Hallo, lu rasa nak tunggu sampai Pakatan Rakyat dah register baru nak buat Konvensyen Bloggers Pakatan Rakyat ker??? Abis, yang depe duk buat Konvensyen Pakatan Rakyat tu pasai apa??? dah register ker Pakatan Rakyat nih sampai nak wat konvensyen???

Lu tanyer gua saper??? Lu saper lak... dah la guna Open ID pastu sibuk pasai gua nak main game... Oit Ci**i, aku nak main game ker aper ker, lu aper susah. Gua bukan nye jolok bontot lu sampai lu tak boleh duk diam...

Kalau lu teror sangat tonjolkan lah diri lu saper...

Ader sesiapa kat sini belum kenai sapa aku ker??? Gambar aku pun bersepah kat internet tu... Mat saman Kati pun publish muka aku... abis lu tak puas hati pasai...

Aku tambah perisa...??? Oit mamat... gua mintak wak tone down masa belasah M3M... Bukan gua maki lu pun... lu sibuk pasai...

Lu nak pertikai sumbangan gua... lu lak aper sumbangan lu... Lu ingat gua suka-suka jer ikut Bontot Nizar tu... kalau gua tak buat, lu nak buat ker??? Lu tak berani nak buat jangan cakap la beb...

Lu nak sakit hati gua follow dia pasai aper, ader gua mintak orang tengok perjuangan gua... aku mintak perjuangan aku ini diredhoi oleh Allah bukan daripada manusia... Gua tak heran la lu pasai orang cemburu dengan gua dan gua rela orang panggei gua camtu... yang gua tahu apa yang buat nih demi Islam dan kebaikannya...

XXXXXXX... lu takut nak cakap ker??? Nih gua nak cakap nih, yang XXXXX tu dia nak cakap gua tak sembahyang... Yes gua mengaku gua bukan jenih kuat sembahyang... Yes gua tak layak sembang pasai fasiq sebab gua bukan kuat sembahyang, gua tak layak sembang pasai fasiq sebab bukan yang cuba nak lari dari perjuangan bila ditertekan dengan kesempitan wang dan celaan blogger-blogger UMNO, yes gua bukan orang yang layak sembang pasai fasiq sebab gua bukan jenih yang lari bila terkantoi bab-bab perjuangan, bukan jenih tak angkat phone bila orang cari... yes memang gua tak layak pun sembang pasai perjuangan sebab gua bukan kuat sembahyang... hallo en Jarum Peniti... Lu jangan anggap perjuangan Islam tu cuma untuk orang yang kuat sembahyang jer... dalam banyak-banyak orang yang aku jumpa, yes kuat sembahyang tetapi itu menjaga hubungan dia Allah... tetapi sesama manusia, tikam dari belakang dia sanggup... kenapa aku cakap tikam dari belakang...

Kat Bagan Pinang cuma Wak Banjar, Berg dan juga cenangau sahaja yang selalu bersama dengan gua... apa aktiviti gua... Dah masa penghujung adalah cyberboron dan Pemburu Syahid ada mai lepak all the way... Hangpa semua kawan aku... Kalau nak buat statement macam hang buat wahai Jarum Peniti cuma depa sahaja yang capable nak buat. Kalau bukan depa yang buat, maka depa ada cerita pasai aku kat hang... So hang pun cuba nak malukan depa... maka hang elok patut direjam sampai mati sebab khianat dengan kawan-kawan dan juga memecah-belahkan kawan-kawan...

Pasai Ustaz Hisyam... yes amanah yang berupa RM250, saguhati duit minyak tu memang aku tak bagi lagi kat Ustaz Hisyam aka Cyberboron... Sebab apa...??? gua tak jumpa dia... yes lepas di Bagan Pinang gua ader jumpa dua dalam 2 kali tetapi tak sempat nak bagi dan juga sebab ghalek sembang... Aku cuba hubungi Cyberboron selepas itu tetapi gagal... aku tahu sebab apa, tapi hangpa kene tanye sendiri kat dia... Last time aku cuba nak jumpa dia, masa last aku jumpa Wak kat Trong. Kenduri saudara Bik Mama.. Malam tu aku jumpa Pak Mat Ganu... Aku ader tanyer maner Ustaz Sham dia kater nak datang tetapi kawan dia sambuk kater dia tak datang sebab.... hangpa tanya sendiri kat Ustaz Sham... Kalau Ustaz Sham baca komen ini, tolong SMS no akaun dan atau cuba lah hubungi aku balik... sebab depa cuba nak ungkit perkara yang depa tak tahu...
Itu masalah orang yang berparti... lu rasa lu power sangat bila PAS menang. Tapi lu tahu tak... Non-partisan adalah penyumbang terbanyak undi untuk pakatan rakyat di Perak... Daripada 600000 undi pakatan rakyat di Perak cuma 150000 nih adalah orang parti... lu nak rendahkan martabat golongan non partisan ker... gua rasa lu yang silap besar... Kalau takder orang macam kami nih, jangan harap la PAKATAN RAKYAT NAK MENANG...

Semua orang tahu, betapa cacatnye jentera PilihanRaya PAS. Kuala Terengganu, Bukit Gantang, Manek Urai, Permatang Pasir. Kemenangan disebabkan the 3rd force... Ko ingat sebab korang kerja bagus ker... Poooodah... Aku di situ dan aku tahu camne korang kerja...

Pasai apa aku tibai PAS... sebab orang-orang macam hang la aku tibai PAS... kalau semua orang mahu PAS mahu macam Nizar, Mahfuz, TGNA aku pun tak sampai hati nak tibai PAS... Masa kat Bukit Gantang dulu, ader satu komentar dalam Blog Perisik Rakyat ada kate... 98% orang UMNO tak boleh percaya... 55% orang PAS pun sama... So baik undi PAS... Sebelum ko check no tu, aku sengaja tambah lagi 10% untuk PAS sebab ko dan pengikut ko akan menjadikan PAS makin teruk dan tidak mendapat tempat dalam masyarakat MALAYSIA... Sebab ko rasa undi Bloggers-bloggers Pakatan Rakyat ini tidak berharga...

Camni la En Jarum Peniti... Aku cabar ko tonjolkan diri ko supaya senang aku nak bantai ko lagi... sebab apa yang ko cakap, selain orang sekeliling aku masa Bagan Pinang tak mampu nak buat statement camtu... Aku pun sebenarnya tak kisah sapa ko... sebab ko pun bukan bagus sangat... Kalau ko cukup bagus dan berani, ko tak guna open ID macam nih... Orang yang berani komen tetapi tidak berani tunjuk diri adalah seorang pengecut dan elok ditembak dari belakang... macam orang yang lari dari peperangan bila didesak...

MAHAI...

p/s... Sapa makan cili di terasa pedas...

Aku tahu selepas ini akan ader perubahan besar dalam hubungan aku dengan bloggers-bloggers lain dalam dunia blogging ini... Aku tak kisah... Aku ada cara aku memperjuangkan apa yang aku percaya...

Mungkin lepas ini aku akan lebih kurang blogging... Aku sibuk mengerjakan projek yang ORANG DALAM PARTI PAKATAN RAKYAT SENDIRI tak buat... sebab deme sibuk berparti...