dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

26 December 2009

Kantoi


Kantoi apa...??? Hangpa cari sendiri...

Bila hati katak tersentuh

Kome pikiorkan tajuknyer

Siasat jangan tak siasat

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1Malaysia...

ish... dah ruper stesyen telebisyen ler pulak... hehehehe

Hari ini, sejarah akan berulang kembali... jeng jeng jeng... kalau semalam mereka dapat report, maka hari ini mereka dah bukak kertas siasatan... sebab apa... sebab kes nih Akta Hasutan. Akta yang dicipta untuk memelihara hal kerajaan daripada dipersoalkan. Termasuk la ISA, OSA dan OSHA...

eh yang last tu bukan...


Teman amat hairan benar dengan En. En. ini... Aper ke hei teruk bebenar, statement tu diambil serius. Aper ker hei, statement tu dianggap ancaman. Aper ker hei, sebab statement tu kome beriya benor nak siasat. Banyak lagi mende yang kome patut siasat... Dah siasat pun sampai kesudah takder penghujung nyer...


ini bukan ayat teman... ini ayat big bro yang selalu wat story pasai deme... YES memang ada kredit diberikan. Tetapi kes jenayah lagi banyak bersepah, kes Akta Hasutan nih kome segerakan... Isk dan ruper g*****g jer...

Teman nak tanyer sapa yang menyinggah kat sini... berapa peratus kome rasa kome selamat duduk kat Malaysia nih... berapa peratus kome rasa deme nih buat keroje... dan berapa peratus kome rasa deme nih adil dan saksama masa keroje... komen-komen tengok kalau berani...