dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

25 January 2010

Ter'hot' dan ter'now' - Meeting di SUK Perak

Salam bahagia.

Teman dihubungi oleh seorang rakan yang berkerja di SUK Perak. Dia khabor kat teman yang petang tadi Zambry memanggil semua ketua bahagian dan jabatan peringkat negeri Perak hadir ke pejabat SUK. Ada taklimat persediaan pilihanraya.

Kepada semua ahli dalam Pakatan Rakyat dikehendaki bersedia. DUN Perak mungkin akan bubar bila-bila masa.

p/s: rasa macam mimpi lak. Terpulang kat kome nk cayer atau tidak.

3 comments:

yus said...

kalau pilihanraya amat bagus le, biar rakyat yang pilih pemimpin, bukan PM yang pilih pemimpin, dah nyampah tengok Zambry and the gang perintah Perak. Harap lepas pilihanraya ini kita boleh say Good Bye buat Dr Zambry tu, biar le dia jadi wakil rakyat Pulau Pangkor je, dia tak layak nak perintah satu negeri.

peihong said...

hang ni kira baik jugak nak bagi zambry tu jadi wakil rakyat kat pangkoq.... kalo aku kalo boleh tak mau bagi bn menang langsung... majoriti 100% pakatan rakyat... heheheheh

Anonymous said...

depa yakin dgn isu kalimah Allah ni depa buleh dpt balik Perak..tgu dan lihat saja la.. jika menang kat PR, maka PR Perak kena tingkatkan balik mutu perkhidmatan..sebab dah mcm2 komen kita dgr drpd org2 kebanyakan..itu saja yg teman pinta..

Post a Comment