dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

16 April 2010

P094 - Ustaz kene penerajang, Mugilan kene tendang, Palanivel kene sepak

Diubah tarikh atas sebab kesilapan pengarang

Salam hormat kepada semua rakan dan pembaca...

Alhamdulillah keluhan teman ada didengori oleh sesetengah pihak... Insyallah ketika teman menaip posting ini, Sedara kita, Aku Budak Balun dalam perjalanan ke kem keme nih dengan membawa cabel cap5 dan juga router... Kalau takde aral yang melintang, sampai ler dia dan blogger center akan dibuka dengan rasmi berserta kemudahan yang apa yang ada... boleh buat kerja punye...

Ok... itu cuma perkara kecil yang sengaja teman yang bingung nih besorkan... Maklum ler... aper hal jadi blogger kalau takde Internet...

hehehe... tak beh kater awek yang duk building lagi satu nih... walawei... back to point...

Aku dan bro Pancer hari nih menjadi Sepai Leman dengan pergi command center BNp di Bukit Sentosa untuk mendengor saper la yang mereka nak calonkan untuk melawan Datuk Zaid Ibrahim nih.

Kalau ikut kater Mkini, orang UMNO pangge dia nih dengan nama manja iaitu KAMAL... hehehe udah cam namer videographer Mkini tu ler pulak... Kulit lebih kurang jer teman nengok... hehehe

Sebenornyer aku tak masuk, yang masuk bro Pancer jer... Sebab dia sekali pandang, macam SB pun ada... Macam agent UMNO pun ada... So kut maner pun dia akan lepas...

Dia menggambarkan macam dalam Cover-It Live kat Wak Albanjari seperti dia cerita balik kat aku masa kami balik ke Kem. Kehadiran dalam 1500 orang... kira agak crowded memandangkan teman yang disediakan aga kecik... So takde la menjadi isu kalau deme kabo yang deme lagi ramai dari pengumuman calon Pakatan Rakyat. Sebab kita memang tahu deme nih kaki menipu pun.

Apa yang bro pancer harapkan tidak menjadi kenyataan iaitu nak tengok orang gaduh... pengumuman calon BN menyaksikan deretan pemuda UMNO dan juga gerombolan PERKASA yang sambil dengor ceramah Muhyiddin sambil sibuk edar kain ikat kepala... (masa Dato Nizar pakai dulu, siap nak keluarkan fatwa haram la apa la...) Dari memula majlis hingga la ke sudah, takde reaksi yang menarik ditunjukkan. Samada daripada orang Melayu. Orang India mahupun orang PERKASA... semua senyap... macam kecewa pun ada... macam tak percaya pun ada... macam orang takde perasaan pun ada... seolah macam kene pukau pun ada..

Yang paling nak tergelak tu, gerombolan PERKASA nih macam lembik lutut... macam lembu kene tarik hidung... nak menjerit pun tak... nak bercakor pun tidak... nak kater nak TIDAK pun tidak... macam takde apa-apa perkara yang berlaku... Come on la... Walau pun data tak betui, hangpa duh sakan la kutuk Guan Eng anti-Melayu dan anti-Islam... Kater Pakatan Rakyat nih pengkiatan Melayu la apa la... Pergi meninggal dunia la...

Ni sekarang apa lu orang tak mengamuk... Mahai la lu orang...

Lu orang sembang nak pertahan hak orang Melayu di Hulu Selangor la... sekarang bila parti yang lu sanjung cium kaki nih, sudah letak calon India... lu nak cakap apa sekarang nih... POOOOODAH...

Kepada pengundi Hulu Selangor...

Lepas nih kalau sapa jumpa orang PERKASA, lepas jumpa ular, pukui orang PERKASA dulu... sebab lagi kuat membelit daripada ular...

PERKASA... YOU F9

send using HTC 'cap ayam'

P/s problem tak solve lg. Post nih aku send guna phone jugak. Cable cab 5 tak cukup panjang.

2 comments:

yoblehsastra said...

he,he kamu ni jijoi, mulanye cakap peghak lepas tu tersasul dakap selangor pulak. apepun terima kasaih kerana memberi suasana prk hulu selangor dalam blog mike.

Anonymous said...

bro.. nak betulkan sikit je.. bukan cap5, tapi CAT5 cable..hehehe...TQ - Neo

Post a Comment