dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

18 April 2010

P094 - Tiada update terbaru dari aku

Ada seperkara dua mende yang mengganggu urusan dan juga kotak fikiran aku...

Oleh yang demikian, hari ini tiada update yang dapat aku buat... dan juga tiada lagi live report aku on field sebab tepon aku dah kene barred... Giler baban betui... baru 5 hari duduk sini, bil tepon melambung sampai RM300 beb... bahana takde internet... Hari ini baru aku dapat surf internet tanpa ada masalah...

Aku nak pegi korek mana-mana tabung yang ada (kalau ada la...)

Doakan perjuangan aku wahai semua pembaca...

Bila Zamery Berkata-kata...

Zamery kata sikap sebenar pembangkang ditunjukkan semasa demonstrasi di Masjid Negeri Ipoh. Pembangkang katanya lagi suka mencari simpati untuk kepentingan politik. Sepatutnya juga, kata Zamery, pembangkang perlu menyiasat kebenaran berita tersebut sebelum mengambil tindakan. Dan sekiranya berita itu benar, tindakan yang bijak perlulah diambil tapi janganlah di tempat beribadah kita. Begitulah kata-kata Zamery dalam MStar.

Sesumpah berkata pula...
Pandailah kau bercakap wahai zamery yer. Kau tau tak, bahwa mereka adalah umat Islam yang berjuang menentang campurtangan Israel di negara tercinta ini. Sekurang-kurangnya masih ada sekelumit umat Islam di negara ini yang sensitif terhadap isu ini.

Apa kata kalau zamery menyiasat sendiri isu tersebut secara telus dan ikhlas demi Islam tercinta. Dapatkan kepastian daripada tok ketua Najib. Setelah siasatan selesai war-warkan kepada rakyat. Nyatakan secara jujur hasil siasatan tersebut. Tapi janganlah ditipu lagi rakyat-rakyat yang bodoh ini.

Apakah Zamery nie berani untuk mengambil tindakan tersebut seperti yang disarankannya dalam MStar tur ??? Kita sama-samalah tunggu bila pulak Zameri nak mulakan siasatan ala-ala Jemes Bond tu yek...