dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

24 April 2010

P094 - Final Battle will over soon...!!!

Selamat berjuang kepada semua perjuang refomasi...

Selamat berjuang kepada semua perjuang mujahidin...

Selamat berjuang kepada semua rakan-rakan dan taulan aku yang ada di Hulu Selangor nih...

Aku amat berharap esok akan memberikan kejayaan Zaid Ibrahim untuk rakyat Hulu Selangor...

p/s aku ader cerita yang aku nak tulih lepas PRK nih... ada yang terbuku dan tersirat..
Aku cuma tak pasti esok aku mampu sampai berita terkini daripada Hulu Selangor atau tidak... Andai ada aku harap korang tunggu jer la... Kalau takde... korang boleh cari kat beberapa blog lain... macam kat Albanjari, Utara Online, Ali Bagan Pinang, Perisik Rakyat, Zainulfakaq... deme lebih banyak berada di lapangan berbanding dengan aku...

P094 - Serangan di alam maya

Salam hormat... Salam kepala hotak kepada 1Malaysia...

Hari ini seolah cyberwar dan makin menunjukkan yang UMNO dan Barisan Nasional semakin terdesak nak menang. Hari ini seawal jam 7.00 pagi, aku dikejutkan oleh Ali, Bagan Pinang yang dalam keadaan aku yang sedang mamai... Setakat ini cuma satu blog sahaja yang Ali dapat detect, yang lain dia pun sure lagi...

Mangsa hackers UMNO yang deperate nak memang... Blog YB Fuziah Salleh. Macam kat bawah nih...



Aku cuma pasti ini kerja UMNO sebab bila korang klik kat gambo ia akan redirect kepada Blog UMNO-Online yang memilih layout blognya semacam dengan PerakExpress.

Tengok la berape karatnyer UMNOd buat keje...

Maklumat lanjut aktiviti hari ini akan aku update lagi... Hari last kempen... Banyak giler mende tak cover... Dalam poket ada singgit jer lagi nih... caya la....