dari ruyung yang pecah maka sagu bertaburan, 
dari katak yang tidak mati bila menyeberangi jalan, 
dari lembu yang mempertahankan hak namanya, 
dari meja yang ditepuk dan gelas pecah,
dari otak pemikir marhaen yang rendah IQnya, 
dari pandangan serong mata hati, 
dari racauan jiwa yang kacau,
dari kail sejengkal laut dah diduga,
dari anjing yang berjaya meruntuhkan bukit,
dari kelawar yang jaga siang,
dari pungguk yang cuba merindui mentari,
dari tikus yang berjaya membaiki labu,
dari 1Hz ke infiniti,
dan.....

-de' owner-

20 December 2011

Umno Yeyek : Saya calon boleh menang

KUALA LUMPUR, 14 Dis — Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Perlis Datuk Seri Shahidan Kassim berkata beliau adalah seorang “winnable candidate” iaitu calon boleh menang untuk Umno dan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang.

Bekas Menteri Besar Perlis itu yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Perlis kawasan Tambun Tulang berkata keyakinannya itu berdasarkan pandangan rakyat terutama di kawasan yang diwakilinya.

“Semua rakyat tahu. Kalau tidak ada hal saya tak akan keluar dari Perlis.

“Saya akan duduk dari pagi sampai ke malam di kawasan saya sahaja... jumpa rakyat dan sebagainya. Kalau macam itu bukan ‘winnable candidate’, apa makna sebenarnya?” katanya dipetik Bernama Online.


Teman bergulin perin kt Perligh dekat 6 tahun. Mase itu teman nih kiranye kerih tak berape nak keris tapi tetap pro-reformasi. Sepanjang teman disana, ade ler teman jumpa Bro ni dekat 5 ke 6 kali juge. Selalunye berakhirnya dengan BAIKnye... Xperlu la teman cherite apa yang BAIKnye...

Masa PRK Penanti, MSK ade publish satu gambo Bro ni duduk bergebang baaaaiknye dengan adun dan MP Pakatan Rakyat. Takde sape pun peduli dgn hei tu. Sbb dia tak mendatangkan sebarang masalah klu dia menyeberang pun. Gambo tu tersior kt Ureka.Asia. Tapi tak mandang dah...

Pada pandangan mate teman, punye ler ramai Umno yang nak stepdown dari jadi calon. sampei kat Bro ni, selambe je dia ngobak dia Winnable Candidate... Tetapi apa yang teman bleh kabo, Shahidan Kassim mmg Winnable Candidate. Bro ni memang very bold. Dia percaya yang dia boleh menang dan bro ni tak ragu-ragu nk kabo dia mmg power... sebetuinye rhamei orang Perlih suke dgn Bro ni. Dia tak perlu bodek dengan bagi statement sudi mengundur diri walaupun nak sgt jadi calon...

Apa pun kalau Bro ni bertanding kt tempat teman, confirm teman tak pangkah dia... Sebab teman cuma akan pangkah



ASALKAN BUKAN UMNO...